2todrive (Begeleid rijden)

Wil je niet wachten tot je 18e verjaardag om je rijbewijs te halen? In het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid is er met ingang van 1 november 2011 groen licht gegeven door de overheid om eerder te beginnen met de rijlessen.

Wat houdt 2todrive kortom in?

Vanaf je 16e jaar mag je het theorie-examen al doen (je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig). Al vanaf je 16,5e jaar kun je al beginnen met de praktijklessen. Vervolgens kan je vanaf je 17e jaar al rijexamen B afleggen. Na het behalen van je rijbewijs mag je hierna tot aan je 18e jaar onder begeleiding van een door jou gekozen coach (minimaal 1 coach, maximaal 5 coaches) en een begeleiderspas autorijden. Vanaf je 18 jaar heb je al heel wat rijuren achter de rug, om zelfstandig te kunnen rijden.

Begeleiden van de coaches

Voor de toekomstige coach is het mogelijk om mee te gaan tijdens de praktijklessen, hierdoor krijgt de coach ook extra aandachtspunten mee om als bijrijder en coach mee aan de slag te kunnen. Werk samen mee om de verkeersveiligheid te vergroten door deel te nemen aan 2todrive.Wil je meer weten over 2todrive klik dan
hier.